maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ihmisiä kiinnostaa elämä? - Uuden näyttelyn ideointia

Perusnäyttelyn uudistusprojektimme on vielä ideointivaiheessa. Pohdittavaa onkin riittänyt: Mikä nykyisessä näyttelyssä on erityisen hyvää ja mikä huonoa? Millaisia uusia aiheita pitäisi käsitellä? Mitä varastoissamme lepääviä aarteita halutaan esille? Miten hyödynnetään nykyään kaikkialla vaikuttavaa digitaalisuutta?


Edellisviikolla museon henkilökunnasta koottu näyttelytyöryhmä irtautui arkiympyröistä Reposaaren Repolinnaan pitämään ideointipäivää. Päivän tavoitteena oli koota yhteen ryhmäläisten ideat, joita onkin alkuvaiheessa lennellyt ilmassa vauhdikkaasti. Tärkeimpien ideoiden pohjalta pääsemme kokoamaan näyttelyn käsikirjoituksen rungon, sen punaisen langan.

Näyttelytyöryhmä koolla Repolinnassa.
Nyt tiedämme jo aika hyvin, millaiseen suuntaan haluamme näyttelyä kehittää. Emme paljasta yksityiskohtia vielä hetkeen, mutta erään keskeisen näkökulman voisi tiivistää ideointipäivän lennokkaista muistiinpanoista poimimaani lauseeseen: ”Ihmisiä kiinnostaa elämä”.



Haluamme näyttelyn kertovan kiinnostavalla tavalla entisaikojen elämästä: siitä miten arkea on eletty, esineitä käytetty ja millaisia tarinoita maakuntamme historian hämäristä on säilynyt kerrottavaksi. Tässäpä haastetta tuleviksi kuukausiksi!

Johanna / kokoelma-amanuenssi, näyttelytyöryhmän pj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti