torstai 28. toukokuuta 2020


Museon arki muuttui koronan vuoksi, osa 8: Museot avautuvat kesäkuun alussa!


Tervetuloa meille – vihdoinkin! Olemme huolehtineet asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta!


Museoiden ovet sulkeutuivat varsin dramaattisissa merkeissä maaliskuussa. Mutta nyt on jo nähtävissä valoa tunnelin päässä! Reilun kymmenen viikon jälkeen on mahdollista avata museot uudelleen ja näin tehdään myös Satakunnan Museossa, jonka kaikki toimipisteet eli Satakunnan Museon, Rosenlew-museo, Luontotalo Arkki sekä Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo avautuvat tiistaina 2.6.

Odotamme innolla museoiden avautumista, mutta sulkeutumisen aiheuttanutta koronaa ei todellakaan ole vielä lannistettu ja vaarana on edelleen sairastuminen. Tästä johtuen olemmekin noudattaneet ohjeistusta, jonka avulla voimme tehdä museovierailusta turvallisen niin asiakkaille kuin henkilökunnalle.

Tulemme seuraamaan tarkasti museokävijöiden määrää, joten meidän erilaisissa ja eri kokoisissa tiloissamme on turvallista liikkua ja oleskella. Turvavälistä kannattaa kuitenkin jokaisen asiakkaan huolehtia myös itse!

Ohjeistamme yleisöä


Aivan kuten kaupoissa tai muissa julkisissa tiloissa, ohjeistamme yleisöä turvallisesta käyttäytymisestä kirjallisesti. THL:n, Porin kaupungin ja Suomen museoliiton tuottamia ohjeita löytyy kaikista meidän museoistamme, mutta henkilökunnalta voi ja saa myös aina kysyä neuvoa.

Museoon saapuessa tarjoamme käsidesiä ja käsien pesu on suotavaa museoon tullessa ja sieltä lähdettäessä. Olemme myös lisänneet lipunmyyntitiskeille pleksisuojat, joten pääsylipun tai museokauppatuotteen osto on turvallista. Korttiostot ovat kaikin puolin suositeltavia.

Ohjeistuksia on lisätty museotiloihin runsaasti. Kuva Rosenlew-museosta, Leila Stenroos.

Koskeminen kielletty vai onko sittenkään?


Museotiloista on ikävä kyllä jouduttu poistamaan kaikki kosketeltava esineistö sekä sulkemaan leikkipaikat. Satakunnan Museon näyttelyissä olevat kosketusnäytöt ovat kuitenkin käytössä, mutta niitä ei saa käyttää paljain käsin. Näyttöjä voi käyttää kosketuskynällä, jollaisen saa lainaksi lipunmyynnistä. Oman kynän käyttö on myös sallittua. Lainakynät puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Kosketusnäytöt toimivat myös kertakäyttöisillä muovihanskoilla. Näitäkin tarjoamme asiakkaille museoon saapumisen yhteydessä.

Arkissa ollaan valmiina yleisöä varten. Kuva Martti Koski.

Tapahtumat tauolla, vaikka ei ihan kaikki nekään


No entäpä ne tapahtumat? Kesäkuun osalta kaikki museotapahtumat on peruutettu emmekä myöskään ota vastaan opastusvarauksia kesä-heinäkuussa. Omatoimiset ryhmät voivat tulla museokäynnille, jos tila ja sen hetken asiakasmäärä sen sallii.

Rakennuskulttuuritalo Toivossa järjestämme lasten työpajoja heinäkuussa tiistaisin ja torstaisin. Henkilökunta huolehtii, että pajatoiminta on turvallista.

Näyttelyissä vähän jotain uuttakin


Koronatauon aikana museon henkilökunta on työskennellyt ahkerasti, pääosin etänä. Osa henkilökunnasta on kuitenkin työskennellyt koko ajan museoissamme ja muun muassa uudistanut, puhdistanut ja kunnostanut näyttelyitä. Tästä voi lukea lisää vielä tällä viikolla, kun tiedotamme museoiden avautumisesta ja näyttelyistä.

Tule museoon ja vinguta jos jonkinmoista korttia!


Monista rajoituksista huolimatta Satakunnan Museossa ja sen kaikissa toimipisteisteissä on paljon nähtävää ja koettavaa. Tule siis meille, vinguta museokorttia, vilauta Satakunnan Museon ystävien jäsenkorttia, osta lippu kassalta ja muista, että meillä on myös paljon ryhmiä, jotka pääsevät museoon ilmaiseksi!

Ja museokaupoissa on luvassa mukavia kesätarjouksia!

Ihanaa kesää ja virkistäviä museokäyntejä toivottaa koko Satakunnan Museon henkilökunta.

Osa Satakunnan Museon henkilökunnasta ehti paikalle kuvattavaksi. Tervetuloa siis kaikkiin Satakunnan Museon museoihin tiistaista 2.6. alkaen! Kameran takana hääri Tommi Järvensivu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti